Жестока словесна война започнаха футболистите на Динамо (Букурещ) след контролата с ЦСКА. Румънският тим победи с 2:1 и спечели турнира “Таурус Къп”. Основният защитник на лидера в първенството на северната ни съседка Драгош Григоре нападна Мишел Платини. Причина за размяната на реплики чрез медиите стана мелето, което се разрази в 80-ата минута на приятелския двубой. Тогава Рус фаулира изключително грубо Платини, след това бразилецът нарита и свали двама футболисти с крошета, а останалите играчи се включиха в общото меле.

“Те бяха ядосани, тъй като ги победихме на терена и резултатът не беше в тяхна полза. Това беше само един приятелски мач, за нас е важна победата. Когато си на терена няма значение кой си. Нервна постъпка на Платини. Не знам какво му стана, изведнъж видях, че започна да рита и удря на всички страни. Той няма място във футбола, не знам какво прави на терена”, заяви защитникът на Динамо (Букурещ).

Румънците явно е имало защо да играят на пълни обороти и да преследват на всяка цена победата и трофея в четиристранния турнир. След успеха над ЦСКА Динамо (Букурещ) спечели отборна премия в размер на 10 хиляди евро. Медиите в северната ни съседка отбелязват, че това е първият трофей на “кучетата” след 5-годишна пауза. Отборът не е печелил абсолютно нищо, дори и приятелски турнири, от 2006 година./БЛИЦ

СНИМКИ ОТ БОЯ ТУК