След неколкодневната истерия около турските кандидати, Берое е на път да реши финансовите си проблеми, след като издръжката на отбора ще бъде поета от старозагорски бизнесмен. Според БТА  крупният инвеститор от Града на липите е Дечко Колев, който официално е афиширал намеренията си да придобие контролния пакет акции на клуба, които в момента са при ветераните.

Колев пред свои приближени е гарантирал, че ще обезпечи изцяло финансовата издръжка на Берое. Остава само клубът на ветераните да му предостави акциите, но това ще стане като обсъдят положението на среща.

Дечко Колев е собственик на МБАЛ "Иван Рилски" и неговото име се спряга като финансов благодетел на клуба от няколко месеца, когато отборът бе натиснат от финансовата криза. От началото на сезона в "А" група огромно рекламно пано на болницата е положено върху електронното табло на градския стадион.

Очаква се след празниците сделката да бъде обявена официално, а при новата ситуация Илиян Илиев ще продължи да води Берое и през пролетния полусезон./БЛИЦ