Българският национален отбор по футбол приема днес от 19:00 часа Финландия в предпоследния си двубой от група 4 в Дивизия Б на Лигата на нациите.
Селекцията на Георги Дерменджиев все още търси първи успех в надпреварата, като до този момент има само една спечелена точка след равенството 1:1 с Ейре на старта.

Дерменджиев има много кадрови проблеми за решаване преди този важен сблъсък след поредицата от контузии и положителни тестове за COVID-19 и затова съставът ни ще изглежда доста експериментално. Селекционерът ни обяви, че е наясно с какъв състав ще излезем и обяви целта пред отбора  - да спечели точки в оставащите си два мача. Нашият отбор ще се бори да не изпадне в по-долна дивизия. 

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

В същото време Финландия е във вихъра си. Тимът се класира за Евро 2020, а преди дни победи Франция с 2:0. "Лъвовете" също записаха успех, но далеч не толкова престижен - 3:0 срещу Гибралтар.

В исторически план България има сериозно надмощие в сблъсъците с финландците - от 9 мача сме спечелили 7. Единствената ни загуба е в последната ни среща, която беше в Хелзинки преди месец.

Вероятни състави:
България: Луков, Попов, Димитров, Божиков, Сисиньо, Малинов, Цветков, Г. Иванов, Краев, Делев, Илиев

Финландия: Храдецки, Уронен, Араюри, Тойвио, Хамелайнен, Тейлър, Камара, Спарв, Нисканен, Похянпало, Пуки

Нашата група в Лигата на нациите