Селекционерът на националния ни тим по футбол Георги Дерменджиев избухна на въпрос за класирането на Северна Македония на Евро 2020, задавайки реторичен въпрос в какви отбори играят македонските футболисти. Треньорът очаква сериозно и отговорно представяне от своите футболисти в утрешната среща срещу Финландия от Лигата на нациите. 

Десет човека ни напуснаха лагера за кратък период от време и други ги замениха. Това хич не е малка бройка. Тези, които са тук, трябва да играят и това е. Финландия е добър отбор, който се класира и за Евро 2020. Мисля, че направихме добър мач, но загубихме, така че сега трябва да се постараем да направим по-добър мач. Двубоят с Гибралтар беше служебно назначен от УЕФА, нямахме избор. Наясно съм със състава за утре. Имаме една тренировка и ако всички са здрави, то съставът вече е ясен“, сподели Дерменджиев на пресконференцията преди мача с финландците. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Независимо от противника ние винаги излизаме за победа и искаме да вземем точки от оставащите срещи. Финландия е съперник, който беше изпаднал до ситуация, близка до нашата, но те съумяха да възвърнат качеството в играчите и това вече е много добър съперник, който е над средно европейско ниво и не е случайно, че победиха Франция като гост. Изобщо не е лесно за един треньор да сменя играчи в рамките на 1-2 дена. Има болни даже извън кръга на тези, които следим. Не е лесно, но искам играчите, които са тук, да дадат максимума си. Искаме да се задържим в Лига 2, защото тук играем с добри отбори и виждаме къде трябва да се подобряваме. Ако играем срещу слаби отбори, то това не е добре за подрастващите. Във футбола може да се случи да допуснеш голове в последния момент. Видяхме го преди няколко дни по време на мача Унгария-Исландия. Това ни е обеца на ухото и трябва да си вземем поука. Аз няма да забравя никога баража с Унгария. Знаете ли къде играят играчите на Северна Македония? Няма как да правим сравнения“, продължи наставникът на "лъвовете".

„Ние сме длъжни да използваме всеки шанс, но не мисля, че ще се повтори шанса, който ни беше даден. Трябва да очакваме съвсем различен развой занапред“, завърши Дерменджиев.

Нашата група в Лигата на нациите