Българският национален отбор гостува в Прищина нa Косово във втората си среща от квалификациите за Евро 2020. В дебютния си мач от тези квалификации "трикольорите" стигнаха до измъчено равенство 1:1 срещу Черна гора и в момента делят второто място именно с черногорците. Лидер в нашата група са англичаните, които записаха убедителна победа с 5:0 над Чехия.

За тима на Косово това ще са дебютни квалификации за Европейско. Косоварите спечелиха убедително своята група 3 в Лигата на нациите и записаха 4 победи и 2 равенства, като допуснаха само две попадения, а отбелязаха 15. В четвъртък момчетата на Бернар Шаланд бяха изключително близо до престижна победа над Дания в приятелски мач, но гол в добавеното време "червения динамит" стигна до крайното 2:2. 

Много впечатляваща е формата на косоварите, които се намират в страхотна серия - цели 11 мача без допусната загуба, но днес от състава им почти сигурно ще отсъства един от ключовите им играчи – Валон Бериша. Евроквалификацията пропуска и левият бек Бенямин Кололи, така че селекционерът им ще има да решава сериозни проблеми. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

България стартира доста обещаващо Лигата на нациите, но се оказа, че добрата форма на отбора е само временно явление и вече цели 4 мача момчетата на Хубчев нямат победа, а в три от тях завършиха наравно 1:1. 

Петър Хубчев също има да решава много сериозни кадрови проблеми. Заради травми срещата пропускат Ивайло Чочев, Пламен Илиев и Кирил Десподов, все ключови футболисти, които със сигурност много ще липсват на "лъвовете". 

На вратата за България ще застане отново Николай Михайлов, а пред него защитното каре ще оформят Николай Бодуров, Васил Божиков, Страхил Попов и възстановилият се от контузия Антон Недялков. Симеон Славчев ще замести контузения Чочев, а до него ще застане Георги Костадинов. Пред тях ще действат Тодор Неделев и Николай Димитров, който се очаква да замени доста неубедителния Галин Иванов. Капитанът Ивелин Попов и Спас Делев пък ще водят атаката на "трикольорите".

С оглед на колебливата ни форма Косово е фаворит според всички букмейкъри, но българските лъвове неведнъж са показвали, че когато са притиснати до стената, са най-опасни и днес всички очакваме и се надяваме на победа срещу коравите домакини. 

Интригуващо предложение за всички любители на спортните залози идва от българския букмейкър Winbet. От компанията са завишили доста изкушаващо коефициента за пазара България да спечели поне едно полувреме. От нормална ставка 2.00 в момента е впечатляващите 2.50. Заслужава си! 

Промоцията е част от техните “Super Hot залози“, които са налични на www.winbet.bg всеки понеделник, сряда и петък.