Българският национален отбор гостува на Косово във втория си мач от Група „А“ на квалификациите за Евро 2020. След домакинското грешка и равенствота 1:1 с Черна гора в петък, днес победата е задължителна, за да продължим борбата си за класиране на европейското първенство. За косоварите това е старт в квалификациите, тъй като те почиваха в петък, а в четвъртък проведоха контрола с Дания (2:2).

За Петър Хубчев това ще бъде мач №20 начело на националния ни отбор. Той дебютира начело на „лъвовете“ на 7 октомври 2016 г. и до момента има 8 победи, 4 равенства и 7 загуби. Хубчев се сблъска с доста кадрови проблеми през последната седмица, тъй като от плановете му първо отпаднаха Кирил Десподов и Пламен Илиев, а след това Ивайло Чочев получи тежка контузия срещу Черна гора.

Косово даде почивка на някои от основните си играчи срещу „червения динамит“. За един от тях това се оказа добре дошло. Хекуран Крюезиу успя да се възстанови от травмата си и днес ще участва в мача срещу България. Валон Бериша твърдо отпадна от сметките на селекционера Бернар Шаланд.

Winbet - победата е емоция! (18+)

КОСОВО – БЪЛГАРИЯ

Днес от 21:45 часа по БНТ 1
Прищина, „Фадил Вакри“
Съдия: Гедиминас Мажейка (Литва)

Косово: Уйкани, Войвода, Рахмани, Алити, Пакарада, Шала, Х. Крюезиу, Рашица, Целина, Зенели, Мурики
Селекционер: Бернар Шаланд
Контузени: Бериша, Кололи

България: Н. Михайлов, Стр. Попов, Бодуров, Божиков, Недялков, Славчев, Г. Костадинов, Неделев, Н. Димитров, Ив. Попов, Делев
Селекционер: Петър Хубчев
Контузени: Десподов, Илиев, Чочев

Баланс: няма играни мачове между двата отбора

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020