Националният отбор на България по футбол за девойки до 16 години спечели международния приятелски турнир на УЕФА, който се проведе в курортен комплекс "Албена". Възпитаничките на Троян Радулов надиграха Хърватия с 1:0 и заслужено триумфираха в надпревaрата.
Това беше трети пореден успех за „лъвиците“ в състезанието, след като по-рано тази седмица те победиха съставите на Грузия (4:1) и Румъния (7:6 след дузпи).

„Доволен съм от представянето на момичетата. Демонстрираха отличен колектив, задружност, качества, характер, мотивация, непримирим дух и воля за победа", коментира селекционерът на България Троян Радулов.

"Повече от половината от тях бяха дебютантки и с година по-малки (набор 2001 г.). Според мен те ще развият още повече качествата си и догодина, когато  влязат в тяхната възрастова група, ще са още по-добри. Искам да благодаря на БФС за оказаното съдействие и подкрепа. Имахме възможност да проведем по-дълъг лагер преди турнира, което спомогна за доброто ни представяне. Също така искам да благодаря на БФС и за Програмата за развитие на женския футбол, която е в основата на тези успехи. В момента разполагаме с талантливи състезателки и ние като треньорски щаб имаме възможността да селектираме от по-голям брой момичета“, добави Радулов.

Подробности - ТУК!

България U16 – Хърватия U16 1:0
1:0 Мариела Недева (77)

Съставът на България: 1. Виктория Иванова, 3. Яница Иванова, 5. Румяна Новакова (41-Ивана Найденова), 6. Лилия Бирова, 7. Гергана Петкова (58-Венка Драганова), 8. Антонина Петкова – капитан (78-Габриела Боюклиева), 10. Мариела Недева (78-Недрет Заструг), 13. Анна Герогиева, 15. Александра Янева (78-Александра Горанова), 16. Даниела Лазарова, 18. Теодора Йорданова (50-Ебру Дормушали)