Българския футболист беше изваден от футбола за една година. Поводът е нападение над съдия по време на мач. Инцидентът се случи по време на 14 кръг на първенството АОГ-Изток на София-област, пише „Витоша нюз“. Срещата завърши при резултат 1:0 за символичните домакини от Мирково, тъй като двата тима делят един стадион.

Грозната сценка развалила добрите впечатления от мача се случва в 88-ата минута, когато Цветан Михов атакува главния рефер Мартин Миладинов и му нанася удар с глава в лицето. Биячът получава червен картон, а въпреки инцидента съдията успява да завърши срещата.

С решение на Дисциплинарната комисия към ОС на БФС-София Михов е със спрени права за 12 месеца, считано от 24 март 2019 година. Съотборникът му Пламен Минчев, пък отнесе наказание от 11 срещи.

С огромен интерес беше очаквано решението на ДК по случая от неделя, когато на стадиона Ихтиман цигани причиниха адско меле, като скочиха да бият дете с астма и съотборниците му от юношеския отбор на КОМ-98 (Годеч).

Клубът домакин Ботев (Ихтиман) е наказан с лишаване от домакинство за 3 срещи и глоба в размер на 937.50 лв. При следващ подобен инцидент клубът ще бъде спрян от участие в първенството на Юноши старша възраст.