Бургаската футболна школа Звездичка поднесе приятната изненада в международния турнир за ученици в морския град, информираха организаторите за БЛИЦ.

Селекцията на младия треньор Петър Алексиев за набор 2003/2004 г. се наложи с 5:4 срещу румънския гранд с многомилионен бюджет - Стяуа. Срещата се превърна в гвоздеят на програмата с открития и резултатен футбол. Домакините спечелиха със сърцата игра и добра тактическа дисциплина срещу далеч по-обиграния и корав съперник от Букурещ.

Веднага след двубоя собственикът на най-успешния клуб от съседната държава Джиджи Бекали е позвънил от мобилния си телефон да разбере как се представят неговите момчета и останал меко казано изненадан от поражението.

Кадем за домакините бе почетният президент на „звездичките” Анатоли Нанков, който е известен като Екзекуторът на Стяуа от близкото минало, като футболист на ЦСКА.

„Истинско удоволствие бе играта между двата тима, като е похвално, че бургаските момчета, които съвсем от скоро тренират усърдно, съумяха да очароват. Турнирът е идеалното място за сверяване на часовника за подрастващите футболисти и такива спортни прояви трябва да се адмирират”, сподели Нанков, който изгледа с интерес всички срещи в компанията на своето семейство, шефката на общинския отдел „Спорт” Веселина Деведжиева и първият олимпийски шампион по бокс на България Георги Костадинов.

Пак в същата група столичният клуб Барса БГ загуби от румънците, но пък съумя да спечели срещу Звездичка, чиито деца бяха като изстискан лимон след предишния си двубой. Така Барса БГ с треньор Светлин Мирчев се класира за финала, където обаче отстъпи с 0:4 на Феърплей (Охрид) и завърши на 2-ото място в международния турнир, протекъл при перфектна организация от страна на домакините.

Отличени от софийския тим бяха три деца, които получиха индивидуални награди - Калоян Сомов, Милен хаджиев и Мартин Петков. Първите двама привлякоха вниманието на треньорите на Стяуа, за което БЛИЦ ви информира вчера.

„Спокойно големите батковци могат да завидят на игрите, които поднасят на публиката всички тези деца от шестте отбора. Очакванията се сбъднаха, а предварително сочените за фаворити бяха изненадани неприятно. Нашата школа е последовател на масовия спорт, като силата на клуба е в по-малките възрасти,  които ще получат възможност за изява от догодина на международната сцена”, каза председателят на клуба-домакин ДФК Звездичка - Петър Алексиев.

В бургаската жега децата непристанно ”зареждаха батериите” с минерална вода, осигурена от организаторите.