Българската национална телевизия потвърди с официално писмо до медиите, че ще излъчи в събота дербито на 9-ия кръг на “А” футболна група между ЦСКА и Левски, което ще се играе на стадион “Васил Левски” от 16:00 часа.
 
Това стана ясно след последната работна среща между генералния директор на БНТ Вяра Анкова и ръководството на БФС в присъствието на заместник-министъра на финансите Владислав Горанов и г-н Валентин Михов, като представител на фирмата, която продаваше футболните права през миналия сезон.
 
Всички страни постигнаха съгласие за подписване на споразумение за изчистване на старите задължения от предходното първенство. Те се договориха правата върху двубоя ЦСКА – Левски да бъдат предоставени безвъзмездно на БНТ, която получава есклузивното право да разположи свои камери на стадиона.
 
За възможността БНТ да излъчи вечното дерби се знае от няколко дни, след като премиерът Бойко Борисов поиска министерството на финансите да осигури пари на националната телевизия за изчистване на дълговете към клубовете относно правата за миналия сезон.