Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде официалната си пресконференция преди вечното дерби с "Левски", което е в събота от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Легендата заяви, че не се вълнува от мнението на критиците, потвърждавайки думите си от 2002 година, когато обяви, че си ги слага "на оная работа". Младенов сподели, че за вечното дерби не може и дума да става за изявен фаворит.

"Очаквам наистина голямо дерби. Това е най-голямото дерби в българския шампионат и е нормално да се очаква с голям интерес. В последните години се поизгуби блясъкът и основаната причина за това е качеството. Но всеки един фен очаква сериозна битка. Ако във всеки друг мач, срещу всеки друг противник, една загуба ще се приеме с една по-голяма лекота, то тук се изживяват много - от едната страна с голяма радост и щастие, а от друга с голяма мъка и нещастие. Затова е много важно дерби, което може да има отражение и в следващите двубои", сподели Стойчо Младенов.

"Нямам притеснения за този мач, съставът ми е ясен. Казах ви и миналия път за Мишел Платини. Много ми се иска да бъде картотекиран, но съм наясно с нещата в българския футбол. Точковата разлика определя, че "Левски" е фаворит - нищо повече. При тях е по-голямото напрежение. Ето, в последния мач между двата отбора ние бяхме по-добрите, изпуснахме много положения, бяхме ощетети. Така че не винаги по-добрите печелят", добави спецът.

"Коста Стоянов отсъства дълго време, но очаквам след 2-3 седмици вече да започне да тренира пълноценно. Колкото до това, че Иван Бандаловски бе повикан в националния, му даде един голям тласък и мотивация. Амбицията му е голяма. Той иска да е титуляр, както в ЦСКА, така и в националния", добави наставникът на "червените".

"В събота ще излезем да се надиграваме. ЦСКА винаги се надиграва, ЦСКА не е отбор, който се защитава. Ние ще търсим трите точки. Вие знаете къде ги слагам критиците, вие си спомняте 2002 година. Да си гледат работата, да си говорят каквото си искат. Най-важното огледало за един треньор са резултатите. Критиците не ме интересуват. Бъдете сигурни - ЦСКА отново ще бъде фактор. Този мач не е животоспасяващ. Ние имаме един път, който да следваме. С помощта на Георги Илиев-Майкъла ще следваме това, което е начертано. Ние няма да се поддаваме на моментни емоции. Не сме от вчера във футбола, знаем какво правим", добави наставникът на ЦСКА, след което си пожела справедливо съдийство в събота.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА