Президентът на БФС Борислав Михайлов и селекционерът Лотар Матеус ще проведат специална среща, на която да обсъдят бъдещето на националния отбор след отказването на лидерите Стилиян Петров и Мартин Петров.
 
Вчера националът Станислав Манолев разкри, че двамата играещи в Англия футболисти ще прекратят кариерата си в националния отбор след края на квалификациите за Евро 2012. Стилиян Петров многократно е намеквал, че ще си тръгне от “лъвовете” в края на годината. Отказването на Мартин Петров се приема като изненада, тъй като той никога не е споменавал за подобен вариант.
 
Именно заради разговора с Матеус, босът на БФС замина заедно с националния отбор за Беларус. Очаква Борислав Михайлов да предложи на германеца продължение на договора му като национален селекционер, за което БЛИЦ писа преди 10 дни. Лотар Матеус трябва да остане начело на “лъвовете” и за квалификациите за Мондиал 2014.
 
“Ще имаме възможност в Минск да говорим за неговия евентуален нов договор и въобще как Матеус вижда оставащите месеци от тази квалификация, дали иска да прави промени, или ще разчита на най-доброто до края на този цикъл”, сподели Михайлов на летище “София”./БЛИЦ