Президентът на БФС Борислав Михайлов е твърдо решен да махне Димо Момиров още утре, а за Председател на Съдийската комисия се очаква да бъде утвърден Костадин Гергинов, научи БЛИЦ от сигурни източници. Боби свиква извънредно заседание на Изпълкома заради зачестилите скандали в родния футбол, породени от редица грешки на реферите и непрестанните атаки от страна на Левски към футболната ни централа. От лагера на шампионите днес отново призоваха за провеждането на конгрес.

Чашата преля на "Тича", където Левски бе разгромен с 1:4 от Черно море и отпадна от турнира за Купата на България. Двубоят бе ръководен от Станислав Ставров, а върху него се стовари целия гняв на ръководството и треньорски щаб на "сините". Реферът от Велико Търново, който работи като шофьор при Ичко Лозев и разкарва вафлите му, отмени редовен гол на гостите от София и изгони двама футболисти. БЛИЦ научи, че в БФС ще уважат подадената от Левски жалба срещу Ставров и ще го изхвърлят от нарядите за неопределено време.

В събота пък от лагера на Литекс скочиха на Александър Костадинов, ощетил ги при гостуването на ЦСКА, спечелено с 1:0 от "армейците". "Оранжевите" протестират за неотсъдена дузпа срещу Ивелин Попов, като вече и Гриша Ганчев е настроен срещу Момиров и настоявал той да бъде свален незабавно от поста. След като и другият член на Изпълкома - Николай Гигов, вече на няколко пъти скочи на съдиите, е ясно, че Михайлов ще уважи искането на повечето ни клубове и варненецът ще бъде махнат. Очаква се за Момиров на утрешното заседание на Изпълкома да се застъпи единствено съгражданинът му Марин Митев от групировката ТИМ, спонсорираща любимия му клуб Черно море.

На 99% е сигурно, че Съдийската комисия ще оглави Костадин Гергинов, който сега е заместник на Момиров. От доста време вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев - управител на "Форд Мото-Пфое", където Гергинов се води на работа, настоява за рокадата, очакваща се да стане факт още утре.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ