Част от собствениците на клубове се събраха на среща с президента на БФС Борислав Михайлов и шефа на Професионалната футболна лига Стефан Капралов. На сбирката трябваше да бъде решен скандалът с телевизионните права. Босовете, БФС и Лигата обаче се обединиха около идеята, че клубовете са ощетената страна и ще търсят правата си в съда, т.е. ще заведат дело срещу телевизията, която държеше правата за излъчване на мачовете през изминалия сезон. За следващия вторник е планирана нова среща, на която да бъде изяснена и позицията на телевизията.

Както е известно, в последните няколко седмици клубовете заедно с БФС и ПФЛ се обединиха срещу БиТиВи Екшън заради наложени глоби от страна на телевизията. Санкцията беше в размер на около 1,6 милиона лева – пари, които трябваше да бъдат разделени между футболните клубове, но бяха удържани от телевизията. Заради това клубовете се обединиха и ще заведат общо дело.

“Ще има още една среща другия вторник. Смятам, че положението е по-спокойно от преди. Ще се предават мачовете и догодина, на “Левски”, а ни останалите клубове. Ще търсим приблизителни параметри от новия договор като тези на изминалия”, сподели финансовият директор на “Левски” Константин Баждеков. Сумата, която беше обещана от БиТиВи Екшън за изминалото първенство, беше около 7 милиона лева./БЛИЦ