Президентът на БФС Борислав Михайлов беше раздвоен след равенството 1:1 в Подгорица срещу Черна гора. Босът похвали играчите и селекционера Лотар Матеус, но в същото време заяви, че някои от футболистите нямат нужната класа за националния тим. “Трикольорите” начело с ръководството на БФС се прибраха към 3,00 часа тази нощ в София.

“Равностоен мач. Първото полувреме Черна гора бяха по-добри, второто беше за нас. И те можеха да спечелят мача, и ние. Доволен съм от старанието на момчетата и най-вече от това, че показаха характер. На този стадион се играе много трудно, за първи път в тези квалификации им се вкарва гол, имахме и други положения, но не ни достигна концентрация на моменти, а също и класа. Всички знаем с какво разполагаме, но аз съм доволен от старанието на момчетата. В този мач футболистите показаха манталитет и това на мен ми хареса. Отговориха на борбата, на битката, смятам, че се представиха добре. Според мен, черногорците са сто процента втори, ние ще играем до края, за да печелим точки", сподели Михайлов.

“Не сме коментирали с Матеус играта на отбора. Сега всички заминават на почивка, след 20-ина дни ще се видим с него, за да видим какво ще правим от тук нататък. За съжаление загубена квалификация, но има потенциал в някои от играчите. Отборът не е стар, средната възраст на тима е ниска. Аз лично съм доволен от Матеус. Ще се случи с него това, което се разберем, вие може да пишете много неща”, коментира Боби информациите, че германецът може да напусне отбора в близко време.

“Трябва да сме реалисти. Отборът има млади играчи, добри играчи, но няма класа. Класата ще се появи с времето. Нещата не стават от днес за утре, футболистите се изграждат в клубовете, а не в националния отбор", завърши шефът на БФС./БЛИЦ