Борислав Михайлов представи своята управленска програма за БФС, ако бъде преизбран на президентския пост. Легендарният вратар направи отчет на свършеното в досегашния си мандат и обяви целите си за работа, ако остане на поста. 

"Успяхме да изпълним много. За да не бъде голословен ще акцентирам върху някои основни цели. Целта за минимум 100 000 регистрирани футболисти. Имаме 105 000 при мъжете и 4 хил. при жените. Обещахме да инвестираме 4 млн. лева в инфраструктура, но само за година и половина бяха изградени 6 комплекса от минифутбол, а още 7 са в подготовка. Сумата надхвърля 12 млн. лева. Дигитализацията бе въведена успешно. По отношение на работата в ДЮШ - БФС закупи и адаптира методологията за адаптиране на таланти на Аякс. Създадохме и отдел „Масов футбол“, който организира турнири кампове. Продължихме да осигуряваме на отборите от трите лиги най-качествените топки и пособия и стимулирахме финансово футболните клубове. БФС добавя средства от собствения си бюджет за отборите от трите лига към програма „Солидарност“. Завишените лицензионни критерии доведоха до по-качествен продукт, който се играе на по-качествени терени и телевизионно излъчване.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Всичко това доведе и до прогрес на клубно ниво. След тежък преходен период и смяна на поколенията мъжкият национален отбор следва стратегия за подмладяване и изграждане на състав, който да се бори за голям форум. Въведохме системата ВАР, за която инвестирахме 2 млн. евро от бюджета си.

БФС е отворен към иновациите и се вслушва във футболната общественост. Онези, които ме познават знаят, че не обичам да лежа на лаври и съм решен да продължим развитието на футбола. Ще въведем програма за стимулиране на клубовете за развитие на млади български играчи. Всеки клуб, който участва във формирането на таланта, получава отчисления за всяка минута, която записва в професионалния футбол. Искрено вярвам, че подобна е по-полезна от рестриктивни правила и ограничения ограниченията. Ще поемем транспортните разходи за аматьорския футбол, като дигитализираме процеса по картотека на футболистите и поемем транспортните разходи за децата и юношите в аматьорския футбол. Ще продължим добрата съвместна работа с клубовете, за да ги улесним при кандидатстване за програми за развитие. Ще започнем процедура за изграждане на нов национален стадион. Ще изпращаме треньори на специализация в чужбина и ще намалим цената на УЕФА C лиценз", заяви Михайлов пред делегатите.

Гласуването за президент на БФС започна след изказването на Боби.