Голмайстор №1 в историята на Лудогорец Клаудиу Кешерю пристигна в Черно море, научи БЛИЦ от източници от морската ни столица.

37-годишният бивш румънски национал е свободен агент, след като за последно игра в УТА Арад в родината си.

Кешерю проведе днес първа тренировка с Черно море и се очаква в близките дни да подпише договора си с клуба.

Опитният нападател се е съгласил на много по-ниските финансови условия, предложени му от ръководството на "моряците", в сравнение с високата заплата, която получаваше в Лудогорец.

БЛИЦ разбра още, че докато играел за "орлите" Кешерю си купил апартамент във Варна, където сега ще живее, докато ще играе за Черно море. На "Тича" очакват с головете си румънската звезда да помогне на вицешампионите в постигането на високите цели.

Кешерю остави трайна следа с представянето си в Лудогорец. Той е шест пъти шампион на България, участвал е един път в груповата фаза на Шампионската лига с Лудогорец, както и 4 пъти в груповата фаза на Лига Европа. Той е сред играчите с най-висок принос за успехите на Лудогорец.

 

Кешерю дойде в Разград през лятото на 2015 г. За пет години румънският нападател изигра 242 мача с екипа на Лудогорец, като отбеляза 139 гола във всички турнири. Многократно е отличаван като най-добър чужденец и най-добър нападател в редица класации. През септември 2019 г. бе определен за играч №1 на I кръг в Лига Европа след хеттрика си във вратата на ЦСКА (Москва) за впечатляващата победа с 5:1.  

След раздялата с "орлите" през август 2021 г. Кешерю игра в родината си - първо във ФКСБ, след което и в УТА Арад.