Легендата на Лудогорец Клаудиу Кешерю говори пред местното издание gsp.ro за миналото си при българския шампион, както и за предстоящите двубои между ЦСКА 1948 и ФКСБ и на ЦСКА със Сепси. 

"И двата отбора ЦСКА трябва да бъдат уважавани, защото са изключително непредсказуеми и постигат резултати. ЦСКА се бори докрай с Лудогорец за шампионската титла, а ЦСКА 1948 загуби финала за Купата на България. Има два отбора, на които трябва да обърнете внимание, два отбора, които се развиха много добре през последните три години. Предстоят тежки и много равностойни мачове", смята 36-годишният Кешерю.

"ЦСКА изглежда по-подготвен, инвестирали са във футболисти и са единствените, които създават проблеми на Лудогорец за първенството. И това не се е случвало от много, много години", коментира бившият голмайстор на "орлите".

"Когато пристигнах в Разград, срещнах по-малко техничен шампионат, но много добър физически. Плюс дисциплина. Липсата на качество се компенсираше с дисциплина. И те изглеждаха физически по-развити от нас. Но нивото беше подобно, мога да кажа", продължи Кешерю. 

"Ако не беше Лудогорец, българското първенство нямаше да съществува и нямаше да има този коефициент, който има сега. България нямаше отбори в групите на Шампионската лига от около 20 години, но с Лудогорец успяхме да се класираме. Инфраструктурно в Румъния сме много по-добре, но много отбори от родината ми, Молдова и дори Украйна нямат условията, които има Лудогорец", добави бившият голмайстор на "орлите".

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа