Ботев (Пловдив) сериозно се отглежда за треньор, който да поеме отбора от началото на новата седмица. В днешния мач срещу Локомотив (София) тимът ще бъде воден от Артур Ованесян, който в понеделник ще бъде начело и на дублиращия отбор срещу Септември (Симитли).

Според PlovdivNews.bg, „канарчетата“ се набелязали много известен специалист за наследник на Азрудин Валентич. Става дума за хърватина Славен Билич, който от 8 януари е без отбор. За последно води китайския Гуоан (Пекин).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

53-годишният Билич има богата треньорска визитка. Започва кариерата си в Хърватия, където първо води Хайдук (Сплит), а след това е бил начело на представителния отбор до 21 г. и мъжкия национален тим. След това започва работа в чужбина. Бил е треньор на Локомотив (Пловдив), Бешикташ, Уест Хям, саудитския Ал Итихад, Уест Бромич и Гуоан.

На последната си среща с отбора Азрудин Валентич е обещал, че тимът ще бъде воден от топ треньор. Както е известно, досегашният наставник на „жълто-черните“ ще стане стратегически съветник на собственика Антон Зингаревич.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа