Бившият капитан и ексспортен директор на “Левски” Даниел Боримиров отговори на Георги Иванов, който го нарече “глупак”. Четвъртият в света от Мондиал`94 разкри своята позиция в интервю за в. “Тема Спорт”.
 
“Говорим за един човек, който през живота си е постигнал успехи единствено и само като футболист на Левски. Една изкуствено създадена легенда, която успя да се докаже само у нас и никъде другаде. Като е толкова голяма звезда, защо не се задържа в чужбина? Изхвърлиха го отвсякъде и всеки път се връщаше в Левски, защото никой друг не го искаше, макар че не беше нужен на “Герена", твърди Боримиров.
 
“Най-срамните и най-скандалните моменти, които ще останат черно петно в историята на “Левски”, са свързани с ръководителя Георги Иванов. Ще започна още от самото начало, когато стана директор. Помните ли, че като взе Саша Симонович, каза, че поема цялата отговорност за този трансфер. Какво стана после? След два месеца го изхвърли като мръсно коте да ходи да тича по терените на “Герена". Това ли му е отношението към футболистите?! А какво се случи с Еньо Кръстовчев?! Да изреждам ли Седрик, Лусио, Топчо, Мечо и всички останали заслужили футболисти, които бяха изгонени по най-гнусния и долен начин. Те ми казаха, че и до ден днешен не искат и да чуят името Георги Иванов”, допълва бившият спортен директор на “сините”.
 
“Смятате ли, че на Лусио Вагнер му беше приятен начинът, по който го изгониха?! Обърнете внимание на прощалната пресконференция и поведението на Гонзо, който след края избърза да си тръгне като пу.ка! Кажете един футболист, който да се е разделил подобаващо с клуба, откакто Георги Иванов е директор?! На всичкото отгоре продължава с лъжите. Аз обаче не не мога да лъжа. Това е разликата между мен и него. Винаги съм стоял зад футболистите, търсил съм разговора и сме се разделяли така, че да не ме е срам после да ги погледна в очите.”
 
“Невижданият срам с Казанската афера. Какъв спортен директор си ти, след като не знаеш, че трансферният прозорец е затворен и е изключено да се осъществи каквато и да е сделка?! Последният случай с Карвальо също е показателен. Уникална глупост е да връщаш футболист, който е представен официално със синята фланелка. За какъв ръководител става дума?! Човек с два грама мозък в главата си, който му помага само за да пази равновесие, не може да е шеф в Левски!”
 
“Какво има против старите футболисти? Същите тези играчи станаха шампиони под ръководството на Емил Велев и Даниел Боримиров. После му се наслушахме на глупостите, че подготовката не била проведена правилно! Окей, но той обеща на полусезона да видим коренно различен отбор, а вместо това трябваше да се молим на Локо (София) да се дъни, за да стигнем до евротурнирите. А той спомня ли си с огромния си мисловен капацитет каква подготовка направи! Закара отбора на снега в Каварна и тренира отбора в зала! За какъв мозък, за какъв ръководител говорим?! Всеки път се оправдава с думите „Аз правя нов отбор". Гонзо забравя, че наследи отбор шампион, с добри футболисти, пълен с активи.”
 
“Знаете ли, че на мен ми беше най-лесно да се оправдая и да си измия ръцете с него, докато бях директор. Буквално за пет дни Иванов закопа “Левски”. Първо пропусна дузпа в Сандански срещу Вихрен и паднахме. После направи същото срещу БАТЕ Борисов и отпаднахме. До осмия кръг нямаше отбелязан гол с екипа на Левски и беше най-слабият футболист в отбора. Всички фенове му викаха, че е боклук и некадърник, искаха да го линчуват, но аз и Велев застанахме зад него. Ето това е разликата между Даниел Боримиров и Георги Иванов. Когато отивахме за реванша с БАТЕ Борисов, Тодор Батков се обърна към мен с думите: Боре, какво прави този в отбора, след като мисли само как да бъде между краката на едно момиче с инициали Ц.К.”
 
“Георги Иванов е буфер между феновете и Тодор Батков. Заради това няма да е далеч времето, когато и Гонзо ще бъде изгонен от “Левски” през задната врата. Вярвам в съдбата и се надявам да го споходи същото, което споходи заслужилите футболисти на "Герена". За мен този човек не съществува от година и половина”, завършва Даниел Боримиров./БЛИЦ