Бъдещето на Ясен Петров вече не е свързано с “Левски”. Договорът на настоящия треньор на “сините” със сигурност ще бъде прекратен, тъй като собственикът Тодор Батков не е доволен от работата на наставника, пише “Тема Спорт”.
 
Поради това адвокатът вече е провел разговор с може би най-добрия млад треньор в България Илиан Илиев. Финансовият благодетел на “сините” отдавна се облизва за специалиста, който направи чудеса с Берое в “А” група, а освен това би “Левски” насред “Герена” през миналия шампионат.
 
Още през лятото наставникът на старозагорци бе сред вариантите за треньор на “Левски”. Тогава обаче ръководството на “сините” предпочете да се спре на Ясен Петров, а Илиан Илиев остана в Берое, макар че в един момент си бе тръгнал от клуба.
 
Мажоритарният собственик е убеден в качествата на Илиев и е на мнение, че с него “Левски” може отново да мечтае за евроуспехи, като тези отпреди 5 години. Според неофициална информация е твърде възможно Илиев да пристигне на “Герена” още през този сезон, при положение че “сините” не спечелят дербито с ЦСКА на “Георги Аспарухов”.
 
Другата основна причина за промяната е липсата на авторитет на Ясен Петров в съблекалнята. Както е известно, в сегашния състав на “сините” има 9 футболисти, които не желаят Пловдивския Джанини да остане начело на тима./БЛИЦ