Легендата на Левски и настоящ председател на Управителния съвет на клуба Даниел Боримирoв коментира пред алтернативния конгрес, който Димитър Бербатов проведе на 18 март. Припомняме, че Бербо събра само около 12% от клубовете, които имат право на глас, а те го избраха за президент на БФС. Вчера централата наказа жестоко отборите, които го подкрепиха. Аматьорските тимове са изхвърлени от първенствата им заради нарушаване на Устава на БФС. 

„Това си е чисто и просто фарс. Точно хората на Бербатов обжалват до ден-днешен решенията от конгреса, който се проведе миналия октомври. Съдът още не е излязъл с решение по този казус. Как може при това положение да се прави нов конгрес?“, коментира пред "Мач Телеграф" Боримиров.

3х500 лв Бонус за мачовете от efbet Лига!

„Още повече именно Бербатов настоя представители на ФИФА и УЕФА да проследят конгреса, а такива не видях миналия петък. Бербатов сам си противоречи, а действията му са в ущърб на българския футбол. И още нещо – когато се организира, първо се изпращат покани до клубовете, а те от своя страна пращат до БФС кой ще ги представлява. До Левски такава покана не е постъпвала. Явно така е било за всички отбори в Еfbet Лига, а само ЦСКА бяха в залата... Истината е, че няма как конгресът на Бербатов да е легитимен, когато на него са присъствали само 12% от клубовете“, завърши легендата на българския футбол.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022