ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров гостува в предаването „Домът на футбола“, където коментира всички актуални теми, свързани със "сините". Бившият национал заяви, че знае причините за достигането на клуба до сериозната задлъжнялост, но не пожела да назове виновниците, за да не накърни нечие достойнство.

"Много приятна седмица за Левски и за феновете. Мисля, че изиграхме много добър мач срещу ЦСКА. Видяхме доминиращ Левски, каквато е целта на ръководството. Това е пътят! Надявам се и занапред Левски да играе такива мачове. С играта си върнахме публиката на стадиона. Станимир Стоилов е един от главните виновници за това, което се случва в отбора. Знаехме след загубата от Локомотив (София) какво ни очаква следващата седмица. Подходихме сериозно към този мач и всички останахме доволни. Отдавна не бяхме виждали Левски да е толкова доминиращ над ЦСКА - може би от времето, когато ги разбихме със 7:1. Пресата от първата минута и незнанието на ЦСКА как да излезе от тази ситуация, показва, че ние вървим по правилен път. Нашият отбор е най-младият в елита. Грешки винаги ще има. Трябва да ги минимизираме“, коментира Боримиров.

"Най-добрата сплав е между опитни и млади футболисти. От голямо значение е присъствието на Георги Миланов и Ивелин Попов. Те са хората, които трябва с опита и примера си да дават увереност на останалите. Трябва да поведат отбора в най-трудните моменти. Професионализмът, който си натрупал през годините в чужбина, се стараеш да го внедриш тук и това е само от полза. Игрово не сме много далеч от Лудогорец. Показахме го в мачовете помежду ни. Левски диша във врата на Лудогорец. Ние обаче разполагаме с ограничена бройка футболисти. На този етап не може да си позволим лукса да имаме 25-26 футболисти като Лудогорец. Ние имаме възможност за 14-15-16 играчи, които ги въртим", призна шефът при „сините“.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

"При ЦСКА настроението нормално е минорно. Знам аз как съм преживявал загубите в дербито. Всеки оценява, че в момента Левски е по-добрият и по-класен отбор, въпреки парите, които се дават в ЦСКА. Не бих желал да коментирам „армейците“. Ние си гледаме собствения клуб. Броят на българите в дербито има значение, защото всеки българин знае какво е мач между Левски и ЦСКА. Яд ме е, че не победихме с повече. След мача коментирахме, че сега беше моментът Левски да вкара много повече голове. Имахме възможността, но се показа, че трябва да работим повече върху завършващата фаза и да сме хладнокръвни пред гола“, заяви четвъртият в света от САЩ`94.

„Събрали сме се такъв екип, за да успеем. Всички стоим зад гърба на Станимир Стоилов. Той, аз и Сираков сме минали през мачове като този с Хамрун. Знаем как да вдигнем отбора. Видяхме, че отборът се изправи и върви по правилния път. Знам причините какво се случи през последните години. Ако тръгна да изказвам мнение, ще накърня достойнството на доста хора, а не ми се иска да го правя. Дали е умишлено? Не бих казал. Причините са незнание и неопитност. Искаме клубът да се стабилизира финансово, а след това да надграждаме. Имаме бюджет, от който гледаме да не излизаме. Около един милион имаме погасени вноски към НАП. Стараем се да сме изрядни и това повече да не се допуска. Задължения към треньори и футболисти са изчистени. Не мисля, че спорът между Станимир Стоилов и Константин Папазов е нарушил хармонията в клуба. И двамата са силни характери. Мисля, че това е останало в миналото. Тити си подаде оставката, но тя може да бъде приета само на Общо събрание“, уточни шефът на УС на Левски.

„Ще се постараем да задържим това ниво, дори да надградим. Това ни е целта. Времето ще покаже дали ще успеем. Нека първо видим какво е функционалното състояние на новия футболист. Станимир Стоилов добре го познава, надявам се, че ще бъде в помощ на нашия отбор. Левски в момента има нужда от добър централен нападател, който да вкарва голове. Клубът работи в тази насока за зимата. Всеки един в клуба работи за привличането на спонсори. Имал съм доста срещи със сериозни хора. Виждате икономическото положение в страната. Повечето искат да изчакат, да видят дали ще успее да се състави нормално правителство. На този етап хората са в изчаквателна позиция", каза легендарният футболист на "сините".

"Първо трябва да мечтаем Левски да се стабилизира финансово. След това не ни пречи да гоним титла и купа. През годините това винаги е било основна цел в Левски. През последните няколко години бяхме изпаднали в летаргия. Футболистите, които идваха, не бяха наясно този клуб какво цели трябва да преследва. Тази практика се спря. Много бързо трябваше да реагираме с Анте Блажевич, тъй като нямахме играч на тази позиция. Понякога се допускат грешки. С всички футболисти, които взехме досега не сме сбъркали. Не мога да кажа, че и той е грешка, но се случват и такива неща. Надявам се скоро да се разбере какво ще е бъдещето му. Една огромна благодарност, поклон пред "синята" общност. Благодаря, че в тези тежки времена помагат. Благодаря и на спонсора, че е до нас. Надявам се с работа и играта, която показва отборът на терена, да задържим и увеличим публиката на нашия стадион. Всички "сини" фенове ги очаква добро бъдеще", завърши Боримиров.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК