Президентът на БФС Борислав Михайлов не пожела да коментира съдийството на Фърат Айдънус в снощната световна квалификация на България с Дания, завършила 1:1 в Копенхаген. Турският рефер даде спорна дузпа за "червения динамит", от която Даниел Агер се разписа за крайното 1:1.

"4 точки от 2 мача. Това е много добре. Стана хубав двубой снощи. Получи се хубав резултат, който ни оставя в борбата за класиране на Световното в Бразилия. Това е най-важното. Можеше и да е по-лошо", каза Борислав Михайлов при завръщането на "трикольорите" от Копенхаген.

"Не коментирам съдиите. Не коментирам съдийството, питайте ме нещо друго", каза шефът на БФС и категорично не пожела да говори за Фърат Айдънус, който веднага след мача беше остро критикуван от Любослав Пенев и футболистите.

"Връщаме се с 1 точка от Дания. Преди мача никой не говореше, че имаме сигурна точка в Копенхаген, тъй като те бяха фаворит. Преди няколко дни биха Чехия с 3:0 там. Естествено щеше да е по-добре да спечелим, но не се получи. Футболът е много равностоен в момента", каза Михайлов.

"Става все по-реално да играем на бараж. Италия тепърва започва трудните мачове. Важно е ние да си взимаме нашите двубои. С Чехия последната среща в София вероятно ще бъде най-важната. Не смятаме с лист и химикал положението в групата, а играем мач за мач. Най-важното е накрая да ни излязат сметките", добави президентът на БФС, припомняйки, че през май "трикольорите" ще имат контрола с Македония, след това гостуване на Япония, както и проверка с Казахстан. Именно тези три мача се явяват загрявка за селекцията на Любослав Пенев за гостуването на Италия на 6 септември.