Президентът на БФС Борислав Михайлов даде пресконференция след днешното заседание на Изпълкома. На сбирката беше обявена датата за Конгреса - 14 февруари. Михайлов сподели, че тя е хубава, визирайки Деня на влюбените и Трифон Зарезан. Той обяви, че ръководството на БФС се е спряло на този ден, тъй като има технологично време. Освен това, един от героите от САЩ`94 определи себе си като тимов играч и допълни, че се гордее с това, което е сторил в последните години, въпреки грешките, които е допуснал.

"14 февруари - това е датата, защото си има технологично време. Трябва да има обнародване в Държавен вестник, но датата е хубава. Двадесетина дни преди Конгреса ще има Изпълком и ще обявим кои клубове ще участват. Уставът е публичен, знае се какви са изискванията. Предполагам, че ще има кандидати, има си и срокове за подаване на документите", започна Михайлов.

„Всеки прави грешки, но аз съм горд от това, което съм направил за последните години. Лошото е, че в България напоследък всеки води война на всички нива. Аз не управлявам сам, тимов играч съм. Имам 128 служители. Грешки се получават навсякъде, винаги съм ги приемал, но съм си взимал поуки. Мястото е ветровито, но аз това съм го знаел и съм свикнал с това нещо. Ще видим какво ще се случи на 14 февруари", коментира босът на БФС.

"Надявам се, че "А" група няма да остане в намален състав. Дано да не се случи. Знаете догодина ще останат 12 отбора. За никого не е хубаво да останат 10 отбора. Първенството е интересно. Всеки може да прави предложения за промени", каза Михайлов.

"Продължават преговорите, за да може Славия и националният отбор да играят на нов стадион. Те са в напреднала фаза. Ние кандидатстваме за Евро 2020 и трябва да обявим какво ще предлагаме. Стадионът, за който говорим, би следвало да е готов за 2 години и да бъде с 33 хиляди седящи места. Фирмата е запозната с това, което прави. Става дума за цялостно финансиране на проекта. Смятам, че сме на финалната права. Това ще е добре и за държавата – да има нов стадион, а да не е платен един лев", обясни още бившият вратар.

„Годината бе трудна, но и добра. Имаше някои неща, които се случиха и бяха хубави. Видяхме какво се случи с националния тим, имахме успехи и с юношеските гарнитури. Справяме се финансово, въпреки че нямаме пари. Успешно кандидатстваме по всички програми на УЕФА и ги печелим", доволно отчете Борислав Михайлов.