Премиерът Бойко Борисов е номиниран за "Футболист на годината" и вече има над 20 гласа от фенове. Ежегодното гласуване в анкетата стартира на 22 ноември. За първи път и феновете дават своя глас за определянето на най-добрия български футболист за 2011 г. Това става на сайта www.futbolist1.bg.

Номинация може да се направи за всеки българин с футболна картотека. Премиерът има такава в третодивизионния Витоша (Бистрица), но почти не е играл тази година. Въпреки това има фенове, които го подкрепят и искат той да спечели анкетата за "Футболист на годината". Любопитното е, че доста повече гласове от Борисов има Васил Лукаев от аматьорския Шипка (Драгор). 23-годишният Васко от Пазарджик към 20 часа в петък има 171 вота срещу името си.

Феновете гласуват до 4 декември. После №1 на България ще изберат 200 журналисти. Те ще могат да гласуват за някой измежду попадналите в Топ 20 на вота на привържениците. В него убедително води Димитър Бербатов - малко над 1000 гласа. Вторият Стилиян Петров има 238, а на трето място с 226 е Николай Михайлов. Васил Лукаев от Шипка Драгор обаче ги догонва. Зад него са Владимир Гаджев, Бранимир Костадинов, Христо Йовов, Спас Делев, Тодор Янчев, Мартин Петров, Станислав Манолев, Ивелин Попов и други далеч по-знайни професионални футболисти.

УЧАСТВАЙТЕ В АНКЕТАТА НА БЛИЦ ЗА НАЙ-ДОБРИЯ И НАЙ-ПРОВАЛИЛИЯ СЕ БГ ФУТБОЛИСТ ЗА 2011