Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов съобщи, че борбата на босовете на столичните футболни клубове не е за колкото се може повече пари, а за суми, с които да бъдат модернизирани базите.

"Това не е баница. Ако беше, щяхме да си я ядем сами. Ако беше баница, нямаше да ви се обаждаме и да се събираме на съвместна пресконференция. Това са държавни средства, които е редно да ни бъдат отпуснати за подобрение на стадионите", заяви Борисов.

"Независимо от нашите спортни битки, неволята ни събра и седнахме на една маса. За да реновираме базите, всички трябва да бъдем единни. Базите на петте клуба са държавна собственост. Ние сме само наематели. Затова се обръщаме към държавата. Ако тя може да се освободи от терени, които са държавни и неизползваеми, за да се направят необходимите ремонти. Много общини вече направиха това. В доста градове предприеха мерки. Който има нужди, се обръща към съответната община за пари. Дали председател на сдружението ще е Венци Живков или Константин Баждеков, няма никакво значение", продължи босът на ЦСКА.

"Това правителство е единственото, обърнало внимание на спорта. Винаги намира пари, които са необходими. През годините правителствата не обръщаха внимание на спорта", каза Борисов.

"В момента имаме едни минимални условия, които да изпълним, за да можем да играем на стадион "Българска армия" в "А" група и първите кръгове на евротурнирите. Ако имаме повече средства, можем да направим така, че стадионът дори да може да бъде готов да приеме срещи от Евро 2020, за което Борислав Михайлов говори. Това, което ще правим, не сме ограничени в рамките на оградата на "Българска армия", ограниченията са извън оградата. Ако имаме повече средства, можем да бутнем секторите "Б", "В" и "Г". И на тяхно място да построим нови, модерни трибуни, с тоалетни, които се пълнят в рамките само на десетина минути", добави Димитър Борисов.

"Предлагаме на правителството кои имоти да бъдат продадени. Става въпрос за части от стадион "Септември", "Раковски", "Юнак", "Колодрума"... Ако ще бъдат продадени, те ще минат през агенцията за приватизация", каза още босът на ЦСКА. /БЛИЦ