Кирил Домусчиев коментира надълго представянето на Лудогорец в евротурнирите този сезон. Българският тим падна днес с 0:3 от Валенсия в първи осминафинал в Лига Европа на Националния стадион "Васил Левски". Реваншът в Испания следващата седмица се очертава протоколен.

"Днес се опитах да бъда по-спокоен и да гледам трезво на нещата. Много ми помогна разговора през цялото време с Фабио Капело и нещата, които коментирахме. Вижте, днес стигнахме едно ниво, на което класата си казва думата. Виждате отбор, който от две положения прави три гола. Валенсия е с бюджет от порядъка на 120 милиона евро, притежава играчи, които само можем да си мечтаем да играят в нашето първенство. Не мога да кажа, че нашият отбор не игра, имахме дузпа, греда, положения. Може би трябваше и малко повече късмет. Колегите от Валенсия и президентът ми казаха, че е бил здрав мач, бяха доста впечатлени. В крайна сметка за първи път в евротурнирите постигнахме много и трябва да сме реалисти. С нашия скромен бюджет и възможности не е малко, но това не значи, че следващата година няма да искаме да постигнем нещо повече от това, което направихме тази година", заяви Домусчиев.

"В крайна сметка всичко е късмет, съдба и класа. Някои от нашите играчи, които пропуснаха...ако вкарваха от всяка ситуация, нямаше да играят в Лудогорец, а в Испания. Това е истината", каза още босът.

На въпрос за пълните трибуни, Домусчиев коментира: "Това е нещото, което най-много ме боля. Не обичам да разочаровам хора, приятели, даже и такива, които не познавам. Президентът на Валенсия ми каза, как е възможно толкова много публика и така координирано да викат. Само суперлативи за хората, доволен съм, че ги накарахме да идват на стадиона. Онези, които не ни подкрепят?! Да са живи издрави, то е въпрос на култура и интелект. Какво да ги коментирам такива хора?! Винаги има хора с негативно мислене, с различно мнение. Важно е, че на стадиона дойдоха 43 хиляди души. Това не са хора, които са дошли ей така."

Домусчиев беше попитан и за финансовото измерение на евроучастието на Лудогорец този сезон: "Въобще не ми е стигало да мисля за пари, да смятам. Знам, че близо 7 милиона евро са приходите от Лига Европа. Това са пари, които не сме ги взели от България, а сме ги докарали отвън. Част от тях ще бъдат изразходвани за строителство на стадиона и модернизиране на базата. Те ще останат и ще бъдат използвани за нещо, което ще носи плюсове на България. При всички положения тези отбори нямат един собственик, нито Лацио, нито ПСВ Айндховен, нито Валенсия - те нямат местен Кирил Домусчиев, който вади 100 или 120 милиона от джоба си и ги дава на клуба. Всички тези отбори имат подкрепа на широк кръг от спонсори, телевизионни права. Хората, които ходят на стадионите, не само, че плащат по-скъпи билети, а и пълнят стадионите. Ние ще разчитаме на подкрепата на нашите спонсори, да се увеличава броят им. Ще разчитаме на по-голяма посещаемост на мачовете. Ние също ще увеличим финансирането от страна на нашите компании. Колкото обаче повече подкрепа получим от фенове и спонсори, ще можем да си позволим по-силни играчи."

"Ние се опитваме 3 години, откакто сме във футбола, да се държим нормално и по правилата, както е на Запад. Не смятаме да го променяме като политика. Нормално е един отбор да има моменти на лоши резултати, на някаква криза и т.н. В крайна сметка това е част от играта, важното е да запазим манталитета и поведението, както и стратегията, която следва клубът. За групите на Шампионската лига през лятото? Първо нека да станем шампиони. Ако не станем тази година, ще е догодина", завърши бизнесменът.