Треньорът на Валенсия Хуан Антонио Пици запази уважение към Лудогорец след победата на Валенсия с 3:0 в първи 1/8-финал в Лига Европа. Двубоят се игра пред препълнени трибуни на Националния стадион "Васил Левски".

„Почти сигурно продължаваме напред, но не всичко е предрешено. Остават още 90 минути. Още не си правим сметки, че сме в следващата фаза. След като вкарахме първия гол, Лудогорец се справи добре и затваряше пространствата. Въпреки че при дузпата останахме с човек по-малко, направихме така, че да не позволим на съперника да играе своята игра. Като цяло съм впечатлен от Лудогорец. Не видях добре ситуацията за дузпата. Потърсих обяснение от четвъртия съдия. Каза ми, че червеният картон за Кейта е, защото е бил последен в защитата“, каза Пици.

"Лудогорец е малък отбор, от малък град. Два пъти са шампиони. С времето ще покажат, че отборът расте. Атмосферата бе невероятна. За нас това бе добра развръзка. По-добра, отколкото очаквахме. Играхме много концентрирано и бяхме решени да победим“, допълни още наставникът на Валенсия.

„Всеки един съперник е труден, всеки мач е труден. Нашата цел е да продължаваме напред. Никой не може да ни отнеме надеждата, че може да стигнем до финала и да спечелим трофея. Радвам се, че се представихме добре, въпреки че играхме с човек по-малко през такъв голям период от мача. Може да спечелим турнира, но за нас е важно да показваме такава силна игра във всеки един мач. В този мач от 1-ата до 90-ата минута играхме на максимума на нашите възможности", завърши Пици./БЛИЦ