ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев поздрави отбора след победата с 2:1 срещу “Левски”. Босът и един от най-богатите българи отсече, че в “А” група няма “черно тото”. А в много от своите интервюта преди Домусчиев казваше, че в България има уредени мачове. “Според мен се купуват мачове, но не мога да го докажа. Имам своите съмнения, но това е много трудно доказуемо", каза Домусчиев през месец май. Днес, след победата над “Левски”, босът отсече: “На ниво “А” група няма “черно тото”, заявявам го твърдо. Вече съм две години в първенството и съм се убедил.”

Бизнесменът коментира днешната победа и последните събития в Лудогорец. “Има още какво да подобряваме, не сме в тази форма, в която трябва да бъдем. Да се надяваме, че с този мач ще излезем от кризата. Не ми се влиза в подробности за днешния мач, доста комплексни са нещата. Нормално е във всеки един клуб да има моменти, в които да напраши равен или да загубиш. Няма клуб в света, който само да побеждава. И Лудогорец е като всички клубове. Не искам да казвам падение, защото паднахме само до второ място, колкото и да го описват някои журналисти. Запазваме лидерската позиция, имаме два мача и да се надяваме, че момчетата ще играят така мотивирано и в тях. Сега не ми се говори за селекция, има още три мача, включително един за купата на България. Всеки трябва да покаже нивото си, за да видим дали имаме нужда от нови попълнения. Ако се взимат нови, няма да са повече от един-двама. И то трябва да са много класни футболисти. Естествено, че всеки един може да бъде продаден. Затова тези момчета играят толкова сериозно, за да отидат в чужбина. Обещал съм на всички играчи да не ги спирам, но няма да стане без пари. Имам идея как да влезем в групите на Шампионската лига”, каза Домусчиев.

“Не знам защо критикуват последната ни селекция. Ако всички тези специалисти, които ни обсъждат и критикуват, казват, че трябва да вземем нови 11 играчи и да сменим целия състав, жестоко бъркат. От лятната ни селекция сега играят трима-четирима – Чворович, Кайсара, Моци и донякъде Франк Гела. Нашата лятна селекция не е по-скъпа от основния състав. Нормално е един уважаващ себе си клуб на резервната скамейка да има равностойни футболисти. Ето, днес добро включване на Бургзорг, Гела се включва на добро ниво. И пак за тези критици, които казват, че видиш ли, защитата на Лудогорец била трагична, допускала много голове. Ами на Арсенал защитата не пусна ли три, или четири гола. А на Барселона видяхте ли вчера защитата. Някакви специалисти ще започнат да дават акъл и на Тито Виланова. Барселона играе така, че вкарва повече голове, отколкото получава. Нека и ние да получаваме, а отпред да реализираме много”, завърши бизнесменът./БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА