“Ботев” (Пд) завърши 2:2 с втородивизионния руски Химки в първата си контрола от подготвителния лагер в Агиа Напа. Мачът ще се запомни с двете отсъдени дузпи – по една и за двата тима. Дебют за "канарчетата" направи холандецът Марлон Перейра.

Пловдивчани откриха резултата още в 8-ата минута. Тодор Неделев засече по най-добрия начин центриране и с мощен удар с воле прати топката в долния ляв ъгъл. След попадението “Ботев” се опита да наложи териториален превес, но трудно стигаше до реални положения пред вратата на съперника.

В 27-ата минута при една от редките контраатаки на Химки Комов бе изведен в наказателното поле на “канарчетата”. Той обаче бе повален от вратаря Стаховяк и съдията отсъди дузпа. От бялата точка Рамашенко не сгреши и резултатът беше изравнен.

Последваха три опасни положения за “Ботев”, но на два пъти Неделев и веднъж Дяков не успяха да уцелят вратата.

След почивката играчите на Химки излязоха доста надъхани и Соболев и Михайлов имаха възможност да се разпишат, но първият стреля над вратата, а Стаховяк отрази удара на втория. В 52-ата минута натискът на руснаците даде резултат и Комов покачи на 2:1.

“Ботев” отново се втурна в атака да търси изравняването, но Павлов и Вандер не сполучиха при ударите си. В 75-ата минута при центриране в наказателното поле на русцнаците защитник срещна топката с ръка и съдията отсъди втора дузпа в мача. Зад топката застана Николай Павлов и не сгреши – 2:2.

До края на срещата Станислав Костов и Артур Енрике също пропиляха две удобни положения и в крайна сметка двубоят завърши наравно.

"БОТЕВ" (ПД): Стаховяк (76-Димитров), Марлон Перейра (74-Айтов), Спрокел (68-Караславов), В. Минев (68-Рахов), Артур, Галчев (62-Христов), Огнянов (58-Иршак), Вандер (68-Марин), К. Дяков, Неделев (46-Павлов), Цветков (68-Костов)

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ