Собственикът на фирмата, която отговаря за строителството на стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов, говори пред медиите във връзка с откриването на „Колежа“.

Той обяви, че от клуба са взели решение да премахнат седалките в сектора за гости за мача с Левски (29 април, 20:00 часа), тъй като се опасяват да не се повторят грозните сцени от гостуването на "сините" на Славия, когато бяха изпотрошени 863 седалки.

„Няма да крия, че това беше един от най-тежките ми проекти. Оставих цялото си сърце и целия си ресурс, за да довършим това съоръжение и да е в този вид, който виждате в момента. Остават още неща за мача с Левски върху които работим, които са извън проекта, те са за сигурността на публиката. Ще премахнем всички седящи места в сектора за гости за мача с Левски, защото имам притеснение, че могат да се хвърлят седалки към терена и така целият стадион да тръгне към сектора за гости и да развалим празника“, заяви Филипов.

„Предстои подписване на анекса утре или вдругиден, чакаме решението на общинския съвет на Пловдив. Покривната конструкция на стадион и фасада ще направим. Стадионът ще бъде на 100% завършен до края на годината. Имахме много перипетии през изминалите години. Когато всичко завършва добре, е добре за всички“, каза още строителят на „Колежа“.

„Работим с клуба и община по въпроса стадионът да получи 4-а категория от УЕФА. Говореше се в обществото, че в общината не се случват нещата, напротив, трябва да ви кажа, че през цялото време тя помогна. През месец ноември казах, че този стадион поне още година и половина ще се строи. Общината винаги ми е помагала да мога да работя, а без тяхната подкрепа и позволение. До края на годината цялата конструкция по фасадата ще бъде готова. Клубът инвестира собствени средства да имаме лиценз за категория 4 от УЕФА. До момента обзавеждането, допълнителните прегради, които са по проект, както и такива, които не са. Всичко с цел за обезопасяването на нашите фенове от гостуващите. VAR системата беше извън проекта, защото той е от 2014 година. Клубът пое ангажимент за заплащането на тези неща. Най-голямата цел е Пловдив да приеме националния отбор, защото е футболен град“, заяви Илиян Филипов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023