Ботев (Пловдив) победи Черно море с 1:0 в откриващия мач от плейофната фаза в първата шестица на efbet Лига. Брахими се разписа в 28-ата минута на двубоя след перфектна асистенция на Тодор Неделев, а с първия си гол за тима донесе трите точки на домакините. В класирането "канарчетата" са на третото място с 49 точки, а варненци са с 45 на четвъртото място.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Черно море започна активно мача, още в 5-ата минута Курьор се оказа на голова позиция, но имаше вдигнат флаг за засада. Пет минути по-късно от пряк свободен удар отново варненци имаха шанс за гол, но отново не сполучиха. 

Започналият като титуляр за Ботев Антоан Бароан беше заменен принудително още в 18-ата минута, след като не съумя да продължи мача, в игра влезе Брахими. 

Пабло Гарсия центрира в наказателното поле на пловдивчани в 20-ата минута, но пресили паса и нямаше опасност за Аргилашки. 

В 28-ата минута на мача Тодор Неделев изведе по перфектен начин Брахими и той се разписа във вратата на Дюлгеров. Осем минути по-късно Брахими и Неделев направиха двойно подаване, но последният не нанесе точен завършващ удар. Гостите отвърнаха с удар на Вилела, който не намери целта.

Ботев започна добре втората част и създаде сериозна опасност пред Дюлгеров, но ударът на Конате беше спасен от вратаря. Влезлият като смяна Закария Беншаа отправи опасен удар в 62-ата минута, но на пътя на топката беше Курьор. Отново той опита късмета си малко по-късно, но отново не се получи, след като ударът му мина над вратата. 

Пабло Гарсия стреля опасно в 82-ата минута по посока вратата на Аргилашки, но не сполучи да се размише. Малко по-късно Беншаа не очакваше топката да премине покрай вратаря на Ботев и не съумя да нанесе точен завършващ удар.

До края на двубоя Черно море се опита да стигне до равенството, но не сполучи.

Ботев (Пловдив) - Черно море 1:0
1:0 Брахими (28)


Съставите на двата тима:

Ботев (Пловдив): 1. Георги Аргилашки , 24. Роберто Пунчец , 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мертенс, 10. Емануел Току (90 26. Джак Лейн), 11. Антоан Бароан (18  9. Мохамед Брахими  90  17. Николай Минков) , 15. Джеймс Етоо, 18. Еманюел Супрайен, 22. Реда Рабей, 8. Тодор Неделев (90 23. Димитър Тонев)

резерви: 13. Хидайет Ханкич,  21. Точукву Ннади, 25. Станислав Работов

Черно море: 25. Иван Дюлгерон, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов , 32. Мартин Дичев, 27. Мартин Димов, 23. Пабло Гарсия, 10. Велислав Василев (62  39. Николай Златев), 7. Родриго Вилела (46 31. Закария Беншаа), 77. Стефан Велев (74 8. Мазир Сула)   , 19. Матиас Курьор

резерви: 22. Георги Георгиев, 14. Калин Георгиев, 18. Мартин Милушев, 4. Росен Стефанов

съдия: Васимир Ел Хатиб
стадион: Коматево 

Най-важното по минути:

1 - Старт на мача
28  - Гол за Ботев! Неделев изведе с перфектен пас Брахими и той не сбърка, за да изведе "канарчетата" напред в резултата
45 - Край на първото полувреме
46 - Старт на второто полувреме 
47  - Па Конате бе на косъм от това да удвои аванса на своя тим, но Иван Дюлгеров се справи и отрази изстрела на своя съперник
​90 - Край на мача

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022