Ботев (Враца) ще започне сезона в "А" група. Това ще бъде възможно, след като чужд инвеститор ще подаде ръка на клуба. В сряда идната седмица ще бъдат уточнени и последните подробности около бъдещото сътрудничество с европейски фонд.

"Продължаваме да се притесняваме за представянето на отбора, въпреки че се намери инвеститор. Положението е сериозно и няма как да мислим за трансфери. В противен случай ще има пари за месец и след това отново ще се чудим откъде да намерим средства", обясни президентът на клуба Чавдар Атанасов.

На по различно мнение обаче е врачанският градоначалник Николай Иванов. "Оптимист съм дори в най-песимистичния вариант, очертаващ се пред отбора. Община Враца е помагала и ще продължи да финансира тима. Ако успеем да привлечем чужд инвеститор, тогава ще помагаме и на детско-юношеския състав", заяви врачанският кмет, цитиран от vratzanews.com.

Към момента финансовият разчет на футболния клуб за сезон 2012/2013 е милион и 400 хиляди лева. Средствата са достатъчни за една добра игра в професионалната група, убедени са от Управителния съвет на тима.

Единственият проблем обаче остава изплащането на трудовите възнаграждения на играчите. Официалната справка показва, че след мача с Видима–Раковски до момента заплати не са получавани. Това ще стане през следващата седмица, увериха от ръководството.