Грозни сцени се разиграха снощи на стадиона под Аязмото. В 18 часа трябваше да стартира първата тренировка на Берое от лятната подготовка. Само няколко часа по-рано обаче стана ясно, че заниманието е отменено за неопределено време.

БЛИЦ ви съобщи истинската причина да няма занимание, а именно, че председателят на Съвета на директорите на клуба Дамян Георгиев се уплашил, след като разбрал, че феновете се организират да превърнат в луд екшън тренировката. В крайна сметка нямаше занимание, но грозните сцени станаха факт. Близо 300 ултраси се събраха на стадиона под Аязмото. Бяха там, за да изразят мнение. То обаче не бе единно.

50-ина от тях застанаха зад Дамян Георгиев и започнаха да скандират името му. Останалите се опълчиха срещу тях и настояха той на часа да напусне не само Берое, а и Стара Загора.

"Преди беше Николай Банев, сега е Дамян Георгиев. Да си тръгва на часа!", заявиха фенове.

Уволнението на Илиан Илиев от Берое ден преди планираното начало на подготовката окончателно раздели ултрасите на отбора, който се гласи за участие в турнира Лига Европа.

Над 200 привърженици скандираха името на треньора, извел Берое го Купата на България. Тогава се появи група от няколко фенфракции на клуба, която започна да скандира името на Дамян Георгиев. Някои от присъствалите от началото фенове започнаха да провокират привържениците със скандирания "Дамянски к...и!", което видимо изнерви групата и тя започна да скандира към останалите "Турци сте!".

Най-жалко прозвучаха обидите към треньорът, донесъл титлата след 24 години чакане - Илиан Илиев, и прибавените епитети след името му от групата с черни фланелки. Имаше размяна на удари, като само бързата намеса на полицаите предотврати по-сериозни сблъсъци.

След събирането на стадиона част от привържениците се насочиха към Общината. Там обаче вече бяха униформените, които не позволиха безредици в центъра на Стара Загора. /БЛИЦ