Скандал за пари разтресе един от най-известните отбори в България. Играчите на Нефтохимик отказват да пътуват за днешния мач от Втора лига срещу втория тим на Лудогорец, тъй като не са получили финансовите си възнаграждения. Така „шейховете“ ще трябва да играят в Разград с юноши. Тук обаче се явява проблем, тъй като според правилата срещу COVID-19, въведени заради частичния локдаун, лица под 18 години нямат право да провеждат мероприятия от състезателен и тренировъчен характер

"Неволите в Нефтохимик продължават с пълна сила! След поредното разминаване между обещанията на ръководството и действителността, целият отбор отказва да се качи в автобуса за мача с Лудогорец 2. Причината за това е, че футболистите и треньорите са уморени от постоянното неизпълнение на поетите ангажименти от страна на ръководството, което преля чашата на търпение. Това е накарало по спешност да се събира отборът до 19 години, който е разпуснат от 10 дни. Недоумение буди и фактът как след заповед на РЗИ непълнолетни да не тренират и играят мачове ще се проведе срещата, в която участие може да вземат лица под 18 години. Целият треньорски щаб, без новия треньор Диян Дончев, също е отказал да пътува. На футболистите се дължи по една заплата, една премия, както и още по половин заплата на определени футболисти и треньори. Условията за тренировъчен процес също не прилягат на славен клуб като Нефтохимик", пише в позицията на играчите.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Недоумявам това поведение. Става въпрос за професионални футболисти. В крайна сметка тяхната работа е да играят. Този бойкот е крайно неприемлив. Гарантирахме им, че в в понеделник ще си получат парите, а разбирам, че не искат да се качат в автобуса. Времената са трудни, правим всичко възможно да обезпечим клуба. Необходимо е време, докато новите структурни и функционални промени сработят. Нужен е повече разум, търпение и толерантност. Ние като ръководство го проявяваме, очаквам същото от играчите. Клубове направо приключват дейност, като цяло има големи проблеми навсякъде. Да носиш екипа на Нефтохимик, освен всичко друго, е и призвание. Добре е футболистите да разберат това“, заяви новият собственик на „шейховете“ Анелия Златкова.