Нападателят на националния отбор и Парма Валери Божинов се надява утре България да поднесе изненадата в Торино, побеждавайки Италия. Решителната световна квалификация от група 8 е в сряда от 21:50 часа на "Стадио Олимпико" в Торино.

"Ще направим всичко възможно, за да победим. Отиваме да играем и да вземем трите точки. Гледах мача на Италия с Грузия и ми направи впечатление, че това не са италианците, които познавам, не играха добре. Ние пък утре трябва да си вкараме положенията и да бъдем спокойни. Ще направим всичко възможно, за да се приберем вкъщи с трите точки", обеща Божинов на заминаване за Италия.

"Ще направим всичко възможно, за да зарадваме самите нас, футболния съюз, българските привърженици и журналистите", каза още нападателят на Парма.

"Ако победим световния шампион, ще влезем в историята на българския футбол. Отиваме само за победата, не мислим за нищо друго. Оптимисти сме и ще направим всичко възможо, за да я постигнем. Джиджи Буфон е добър вратар и е нормално трудно да му бъдат вкарвани голове. Италия е голяма държа. Критикуват ги доста, но мач с мач не си прилича. Те трябва да са под напрежение, а не ние. Италианците ще се опитат да ни победят, за да отидат спокойни в Ейре. Напрежението е при тях. Те трябва да се притесняват, а не ние", заяви още Божинов. /БЛИЦ