Васил Божков е имал днес продължителен разговор с Петър Манджуков – човекът, който е шефът в сянка на ЦСКА. Очаква се през почивните дни или най-късно в понеделник двамата да се видят отново. Бившият собственик на „червените” ще иска да получи контролния пакет акции на клуба, които официално са в сина на Манджуков – Ивайло, и Милко Георгиев.
 
Ако това се случи, Божков веднага ще изплати така необходимите за спасението на ЦСКА 800 000 лева на НАП.  Както е известно, именно тази сума е нужна, за да може „червените” да получат ценната бележка от Националната агенция по приходите, срещу която БФС ще им даде лиценз. Припомняме, че останалите задължения на „армейците” към държавата са обезпечени чрез марката на клуба и чрез имоти.

Съществува и вероятност Божков да откупи от НАП марката на ЦСКА, чиято стойност е около 3-3,5 милиона лева.
 
Какви ходове ще предприеме Божков след това, можем само да гадаем, тъй като милионите дългове ще останат...
 
„Вариантите са няколко, но нека на първо време той да придобие ЦСКА.  Има възможност Божков да създаде консорциум, в който да влезе много богат човек от Северна България, достатъчно добре известен на всички футболни и спортни хора у нас. Към това сдружение може да попадне и чужденец. Един от тях е англичанинът от турски произход Дениз Кизилоз. Той отново е в София от няколко дни и може да се срещне с Божков. Създаде ли се консорциум, дълговете ще започнат да се изплащат разсрочено. Не се си стигне обаче до обединение между няколко бизнесмени, ситуацията ще стане по-сложна”, коментират източници на БЛИЦ.
Те добавиха, че днес е имало нова среща между Васил Божков и Александър Томов.