ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Левски победи с 4:1 Септември (София) в последната зимна контрола на двата отбора преди подновяването на Efbet Лига. Отборът на Светослав Петров поведе в срещата, но футболистите на Станимир Стоилов осъществиха обрат и спечелиха убедително за радост на стотиците фенове, подкрепили тима в студа на "Герена". Три от головете за Левски вкараха бразилците Рикардиньо, Цунами и Уелтън, а в края се разписа и Марин Петков.  

Tреньорът на "сините" Станимир Стоилов обяви титулярите за срещата почти 24 часа преди първия съдийски сигнал.

Мачът започна с натиск от страна на "сините", като Рикардиньо центрира от десния фланг към наказателното поле, където Роналдо засече с глава, но ударът му бе блокиран от Мартин Николов в 4-ата минута.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

Илиян Стефанов проби отдясно и центрира по земя успоредно на голлинията в осмата, но там нито един играч в синьо не успя да засече и Димитър Шейтанов се намеси. Цунами изведе Рикардиньо зад гърба на отбраната на Септември в 12-ата минута, а бразилецът вкара топката във вратата на гостите. Попадението обаче не беше зачетено заради засада.

В следващите минути Левски бе по-активният тим, но не стигна до по-опасни ситуации. След центриране от статично положение в 28-ата минута Асен Георгиев се извиси над всички в наказателното поле и отправи удар с глава, който Николай Михайлов отрази.

Патрик-Габриел Галчев центрира от корнер в 30-ата минута на втора греда, където Андриан Краев засече с глава, който бе отразен от Шейтанов.

В 38-ата минута юношата на Левски Мартин Петков бе изведен зад гърба на отбраната, навлезе в наказателното поле и даде аванс за гостите.

Малко по-късно Уелтън проби отляво, навлезе в наказателното поле и шутира, но ударът му срещна страничния стълб на вратата. Във втората минута на добавеното време на първото полувреме главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар в полза на Левски заради игра с ръка на Мартин Петков. Рикардиньо стреля в центъра на вратата и реализира за 1:1.

Второто полувреме започна отново с натиск на "сините". В 47-ата минута Асен Чандъров стреля от средна дистанция, но ударът му не попадна в очертанията на вратата. В 50-ата минута Ивелин Попов центрира към далечната греда, където Цунами надигра във въздуха персоналния си пазач и отбеляза с глава за 2:1.

Девет минути по-късно падна и трето попадение за Левски. Марин Петков изведе отдясно Роналдо, той навлезе в наказателното поле и отклони за Уелтън, който реализира за пълния обрат - 3:1.

Атанас Кабов излезе сам срещу Пламен Андреев в 63-ата минута, но стражът скъси ъгъла и отрази. В 74-ата минута Филип Кръстев подаде на Ивелин Попов след центриране от корнер, той продължи към Марин Петков, който с глава отбеляза за 4:1. 

До края „сините“ имаха още няколко изгодни ситуации пред вратата на Септември, но до ново попадение не се стигна.

В събота Левски подновява първенството с домакинство на Черно море във Велико Търново - от 17:30 часа. Септември пък домакинства на Арда в неделя от 12:00 часа.

ЛЕВСКИ - СЕПТЕМВРИ (Сф) 4:1
0:1 Мартин Петков (38), 1:1 Рикардиньо (45+3-дузпа), 2:1 Цунами (50), 3:1 Уелтън (59), 4:1 Maрин Петков (74)

ЛЕВСКИ: 13.Николай Михайлов (46  1.Пламен Андреев), 5.Келиан ван дер Каап, 50.Кристиан Димитров, 22.Патрик-Габриел Галчев, 6.Цунами , 20.Асен Чандъров, 8.Андриан Краев , 14.Илиян Стефанов, 17.Уелтън , 18.Роналдо, 9.Рикардиньо 
Треньор: Станимир Стоилов

СЕПТЕМВРИ (София): 21.Димитър Шейтанов, 22.Мартин Стойчев, 5.Асен Георгиев, 26.Константин Чешмеджиев, 13.Мартин Николов, 11.Петар Чуич, 5.Захари Атанасов, 20.Мартин Петков , 19.Митко Митков, 14.Мартин Стоянов, 9.Валентин Йосков
Треньор: Светослав Петров

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,   - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР
 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

 

На живо: „Левски“ – „Септември“ (София), контролна среща

На живо: „Левски“ – „Септември“ (София), контролна среща #ВсичкиЗаедно #АзСъмЛевски #ЛевскиЕВечен

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Вторник, 7 февруари 2023 г.