Димитър Бербатов беше избран категорично за президент на БФС на днешния алтернативен конгрес.

Той се проведе на мястото и във времето на отложения заради съдебни дела редовен конгрес, като бившият футболист и подкрепящи го делегати се появиха пред НДК тази сутрин около 10:00 часа и настояха за провеждането му.

За Бербатов гласуваха 76 от 76 делегати на конгреса, които по-рано днес освободиха настоящия президент Борислав Михайлов (със 75 гласа "за") и приеха предложените промени в устава на БФС, според които президентът на централата може да заема поста не повече от 3 мандата (75 гласа "за"), а членовете на Изпълкома се намаляват от 15 на 9 (74 гласа "за")

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Конгресът бе прекъснат за малко в ранния следобед заради поява на полицията, като униформените се отзоваха в НДК по анонимен сигнал на телефон 112.

Междувременно от предишно избраното ръководство на БФС, начело с Борислав Михайлов, реагираха на събитията в НДК с декларация, наричайки конгреса "фарс" и "недопустима проява, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни". Освен това сезира българските власти, УЕФА и ФИФА за действията на Бербатов.

Сега на конгреса остана да бъде гласувана последната точка - Избор на членове на Изпълкома, които трябва да бъдат 9, а не досегашните 15 души.