„Очакванията са големи! Отиваме да спечелим трофея. Шансовете са 50 на 50“, сподели треньорът на Локомотив (Пд) Бруно Акрапович преди финала с ЦСКА на стадион „Васил Левски“ от 19:15 часа утре.

„След последния мач се чувстваме добре, въпреки загубата 1:6 от Лудогорец. Запазихме и дадохме почивка на основни футболисти. Тренираме много добре и се надявам, че ще покажем силна игра във финала.

Играхме преди няколко дни с ЦСКА, знаем техните качества. Много тактика тук не помага. Трябва да дадем всичко от себе си, да играем хубав футбол, да създадем шансове и да вкараме гол.

Всички са здрави, всички са окей. Дейвид Малембана ще се върне скоро, но няма да играе във финала за Купата на България. Той не се възстанови така бързо, както искахме. Мисля, че до 3-4 дни ще бъде готов.

Двата отбора заслужиха финала. За нас е специално чувство, защото се класирахме за втори пореден финал. Искаме отново да спечелим и да зарадваме нашите фенове.

Миналият сезон не играхме толкова силно, както през тази година. Миналата година всичко зависеше от финала за Купата на България. Сега играхме цял сезон добре, имаме качество, имаме резултати, което ни дава самочувствие. Надявам се качеството, което показахме през целия сезон, да го покажем и утре във финала“, каза още Акрапович.
Купа на България - сезон 2019/2020