ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА постигна осмата си победа с 1:0 от началото на сезона, след като с този резултат се наложи над Спартак (Варна) в събота. Голяма роля за този успех имаше вратарят Густаво Бусато, който имаше две решителни намеси – срещу Жоао Марио и Родни Антуи.

Така 32-годишният страж записа 13-ия си мач без допуснат гол от началото на настоящия шампионат. По този показател само Пламен Андреев от Левски е преди Бусато.

Любопитното е, че бразилецът не е получил попадение в поведе от 50% от мачовете си за първенство с екипа на ЦСКА. Срещу Спартак той записа 49-ата си „суха“ мрежа в общо 95 мача за „армейците“ в родния футболен елит.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В някои показатели Бусато дори изпреварва знаменити вратари от историята на ЦСКА като Георги Велинов, Стоян Йорданов и Йордан Филипов. Джони и Филипов са допуснали в шампионатни срещи средно по 0,95 гола на мач, а Йорданов - 0,86. При Бусато този показател е 0,7.

При Велинов, Йорданов и Филипов "сухите" мрежи са доста под 50 процента от изиграните срещи, докато при Бусато този процент е 51,5.

От вратарите на ЦСКА с повече от 50 мача в елита с най-добри показатели е Ивайло Петров-Пифа. Той игра в последния шампионски сезон на ЦСКА - 2007/08 година. За 74 двубоя Петров е получил 32 гола и има 44 "сухи" мрежи. Втори в класацията е Райс Мболи, който за 54 мача е допуснал 31 гола, а в 31 срещи не е получил гол във вратата си.

Ако продължи с добрите си изяви, Бусато може да доближи лидерите в класацията, като най-непосредствено може да изпревари предшественика си Витаутас Черниаускас, който има съвсем лека преднина - 0,67 допуснати средно голове на мач срещу 0,7 за бразилеца.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК