От днес се подновява българското футболно първенство. Efbet лига стартира в София в 18:45 часа (пряко по Диема Спорт) с мача Царско село - Черно море.

Царско село привлече по време на паузата повече от десет нови футболисти, като сред тях се открояват – Християн Василев, Миси Мезу, Лукас Диас, Янко Георгиев, Петър Атанасов, Милчо Ангелов, Венцислав Василев, Димо Бакалов, Сашо Александров, Васил Шопов и Милан Йокич.

Отборът бе напуснат от Емануил Манев, Реян Даскалов, Джони Пласид, Ивайло Марков и Антонио Георгиев. През лятото столичани продадоха Дилан Мертенс на Ботев (Пловдив). Любопитното е, че в първите шест кръга Царско село ще играе единствено в София.

От своя страна Черно море не бе толкова активен на трансферния пазар. Със сигурност двубоя в столицата пропускат наказаните Даниел Димов и Цветомир Панов. Същото се отнася и за нападателя Зе Гомеш, който лекува контузия. Преди дни „моряците“ продадоха Илиан Илиев в кипърския Аполон (Лимасол) за около 360 000 евро.

През лятото варненци се разделиха с Исмаил Иса и Стефан Станчев, а в тима пристигнаха Живко Атанасов, Сами ел Анаби и Фоде Гираси. Интересното е, че Черно море ще бъде на 50% изграден от юноши на „моряците“.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Другият двубой за днес ще предложи още едно завръщане - на столичния гранд Локомотив (София), който от 21:00 часа (пряко по Диема Спорт) гостува на Берое.

Старите познайници отдавна не са се изправяли един срещу друг. Причината за това е, че “Железничарите” бяха извън елита от 2015 година насам. Клубът обаче извървя дългият и труден път и отново зае мястото си сред най-добрите отбори в България, като ще се надява да се задържи там и постепенно отново да си върне старата слава. Новият път за Локо започва с трудно гостуване на стадион “Берое” в Стара Загора.

Любопитното е, че това ще бъде мач номер 100 между тези два отбора в елита. Досега Локомотив има предимство от 44 победи, 27 равенства и 28 загуби. В Стара Загора обаче Берое е с по-добри показатели от 23 успеха, 13 ремита и 14 поражения.

Треньорът на домакините Петър Колев все още няма победа начело на тима. Той пое отбора в края на миналата кампания и записа 3 равенства и 3 загуби. Затова и той ще е амбициран днес да счупи каръка и най-после да усети вкуса на успеха.

Колегата му Иван Колев пък се оплака от два проблема преди днешния мач. Първият е отсъствието на Александър Александров, който е с контузия и не попадна в групата. Другият проблем е свързан с факта, че в клуба дойдоха доста нови футболисти, които още не са се сработили и ще им трябва време докато свикнат да играят заедно.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Efbet Лига - сезон 2021/2022