Анте Шимунджа утре официално ще бъде представен като нов треньор на Лудогорец. Словенецът пристига в Разград със свой екип. Сънародникът му Дамян Ошлай ще бъде негов асистент, а хърватинът Лука Башич ще отговаря за кондиционната подготовка на “орлите”.

Шимунджа е поискал от клуба да бъде привлечен още един нов футболист, който да бъде одобрен лично от него. Както е известно, „орлите“ вече се подсилиха през тази зима с родния национал Спас Делев и с бразилеца Рик. Водят се и преговори с ЦСКА 1948 за Ивайло Чочев и Даниел Наумов, за което столичани потвърдиха пред БЛИЦ.

В първите дни на работа си в Лудогорец 50-годишният специалист ще трябва да вземе решение и по дружи важни въпроси за клуба. Те са свързани с изходящите трансфери. Сериозен интерес има към Кирил Десподов, който е желан от Емполи, Олимпиакос и Галатасарай.

Мавис Чибота е в списъка за селекция на шампиона на Израел Макаби (Хайфа), който е склонен да плати 800 000 евро, докато „орлите“ искат 1,2 млн.

Шимунджа ще реши и дали родните шампиони ще се разделят с Дорин Ротариу. Румънецът бе привлечен през лятото, но се превърна в разочарование. Той участва в едва 6 шампионатни мача, в които вкара 1 гол. Лудогорец вече има варианти къде да прати 26-годишния бивш национал на северната ни съседка.

Неофициалният дебют на Анте Шимунджа начело на Лудогорец ще бъде на лагера в Турция, където разградчани ще играят контролни мачове с Ягелония, Волфсбергер, Висла (Плоцк), Динамо (Киев) и Динамо (Тбилиси).

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022