Чавдар Янков се присъедини последен към националния отбор, който в момента е на лагер в Корсика. “Трикольорите” излизат довечера от 21:30 часа българско време в контрола срещу сборен отбор на Корсика. Двубоят е подготовка за европейската квалификация с Черна гора на 4 юни в Подгорица. Чавдар смени няколко полета от Русия, където игра за Ростов през уикенда. Полузащитникът вече е на разположение на Матеус и довечера почти сигурно ще излезе титуляр заедно със Стилиян Петров в центъра на халфовата линия.

В защита четиримата ще са Иван Бандаловски, Иван Иванов, Йордан Милиев и Петър Занев. Стенли и Чавдар Янков ще са вътрешни халфове, а по крилата ще действат Спас Делев и Мартин Петров. Колебанията на Матеус са дали да заложи по дясното крило на нападателя на ЦСКА или Станислав Манолев. По-големи шансове обаче има Делев. В атака титуляр ще бъде Цветан Генков, който се намира в добра форма. Зад него ще действа Ивелин Попов.

Маркиньос ще бъде резерва, но почти сигурно ще се появи през второто полувреме и ще дебютира за националния тим на България.

Вероятният състав на България:
Николай Михайлов, Иван Бандаловски, Йордан Милиев, Иван Иванов, Петър Занев, Стилиян Петров, Чавдар Янков, Спас Делев, Ивелин Попов, Мартин Петров, Цветан Генков