Големи проблеми връхлетяха националният отбор на път за Корсика. Нашите от вчера са на френския остров, където водят подготовка за европейската квалификация с Черна гора на 4 юни. “Трикольорите” ще изиграят и контрола с Корсика на 31 май (вторник). Пътуването да средиземноморския остров обаче изнервило до краен предел Лотар Матеус и футболистите. Отборът трябваше да кацне в Аячо, където е базата на тима за лагера.

Още при тръгването се разбра, че приземяването там е задача с повишена трудност, тъй като летището “Наполеон Бонапарт” е с много къса писта. За кацане там е нужен пилот със специален лиценз плюс допълнителна такса 15 хиляди евро за чартърния самолет на “България еър”. Оказа се, че летец с такъв лиценз е трудно да се открие, и от БФС задействаха вариант “Б” с приземяване в град Фигари, откъдето да се пътува 2 часа с автобус до Аячо, пише “Труд”. Самолетът все пак приземи играчите във Фигари, но там последваха нови бели. От Дания пристигна луксозен автобус, който да вози отбора до крайната дестинация. Първо блокира хидравликата на вратата на возилото, която не можеше да се затвори.

Близо час местните се опитваха да я поправят. Накрая по съвет от нашите проблемът се реши с две алпинистки въжета. Но само за 100 метра. В това време Лотар Матеус вече не беше на себе си. Корсиканците потърсиха нов вариант - повикване на нов автобус. Такъв обаче не се появи. През това време от щаба започнаха да раздават сандвичи на футболистите. Играчите хапваха на крак, обикаляйки счупения автобус. Нервите на Матеус в един момент избиха в шеги. “Организирах ви специална изненада. Ще направим пикник и ще се насладите на Корсика. Ще ви хареса”, заяви германецът.

След час и 40 минути чакане автобусът обаче се оправи. Масажистът и бивш борец Иван Николов нанесе удар по вратата и тя се затвори. Хидравликата се отблокира и отборът потегли към следващия кошмар - дълъг път с много завои из планината. На играчите започна да им става лошо, спираше се за почивка и се обсъждаше как ще се лети на 2 юни от Корсика за Подгорица за мача с Черна гора на 4-и. В късния следобед, към 16,20 часа, националите се спасиха от кошмара в луксозния хотел “Паласио Домо” в Аячо./БЛИЦ