Чешкият защитник Павел Чмовш минава медицински прегледи, след което се очаква да подпише договор с "Левски". Мениджърът на бранителя съобщи, че срокът на контракта ще е за 2 години и половина.

"Павел трябва да премине медицински прегледи до края на деня и да подпише договор за две години и половина с "Левски", съобщи агентът на футболиста Иржи Мюлер пред чешките медии.

Той разкрива още, че Чмовш е отхвърлил оферта на украинския Таврия (Симферопол), където треньор е Николай Костов.

„По време на преговорите "Левски" ни направи много добро впечатление“, добави агентът на Чмовш.

„Павел две години игра в холандското първенство. Не знам защо нито един чешки клуб не се заинтересува от него. Може би чешкото първенство е малко за него“, каза още Иржи Мюлер.

За последно 23-годишният бивш младежки национал на Чехия е играл в елитния холандски НЕК Наймеген. От началото на сезона бранителят има 8 мача в Ередивизи, като в 6 от тях е бил титуляр. През миналия шампионат записва 20 мача и 1 гол. Роденият в Пилзен бранител е играл за юношите на Виктория (Пилзен), а след това преминава в Славия (Прага).

Както е известно, "Левски" има нужда от подсилване на центъра на защитата, тъй като през тази зима се раздели с Йордан Милиев, Димитър Везалов и Алехандро Перес. Привлечен беше само Аймен Белаид от Локомотив (Пловдив).

Неуспешни проби пък изкара бразилецът Фернандо Уолас, който вчера беше отпратен от "сините".

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA