Заемащият третото място към момента във Втора лига Марек не преследва класиране в елита. Това съобщи заместник-кметът на Дупница Бойко Христов, който постоянно е до отбора. Той говори след победата с 2:1 над друг от челниците - Добруджа (Добрич).

„Показахме, че Марек не е отбор, който може да се продаде. Знаем всички заявката на Добруджа за участие в „А“ група. Знаете с какви суми разполагат, как работят за влизането на отбора в Първа лига. С оглед последния мач и малшанса, който имахме при гостуването на Спортист (Своге) да ни обърнат в една минута (б.р. - дупничани загубиха с 1:3), мисля, че момчетата показаха, че Марек не играе в уредени мачове“, коментира пред largoto Бойко Христов.

„Темата готови ли сме за Първа лига я дъвчем цял полусезон. Според мен не е на дневен ред с оглед това, че все още не сме стартирали ремонтните дейности. Очакваме обаждане за подписване на договор за финансиране. Стадионът за момента не предлага условията, които са нужни за „А“ група. Да, отборът играе добре, налагаме местни момчета. Комплименти за треньора и целия тим за това, което правят с това, с което разполагаме. Може би 50% от отбора в даден момент е с група от футболисти под 20 г. Работим много сериозно и за школата. В най-кратки срокове предстоят ремонтни дейности и по изкуствените игрища. Нека футболистите ни задължават да търсим пари за допълнителни премии. Момчетата от ден първи играят за допълнителни средства. Благодарен съм на всички хора, които откликват на нас като общинско ръководство и помагат със средства, за да може да стимулираме играчите. Всичко им е изплатено. Срещу Добруджа също играха за завишена премия. Ще им бъде осигурена“, каза още Бойко Христов.

ВTOРА ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024