С всички най-опитни играчи като титуляри се очаква да започне България в тазвечершната контрола с домакина на Мондиал 2022 Катар.

В тима на Ясен Петров има трима пълни дебютанти  - вратарят на Черно море Иван Дюлгеров, левият бек на Локомотив (София) Мики Орачев и централният защитник на Арда Алекс Петков, но нито един от тях не изглежда като титуляр за срещата от 19:30 часа наше време.

200 лв Начален Бонус Спорт от efbet!

Тя е част от минитурнир, част от който е и мачът ни с Хърватия във вторник.

България ще търси край на черната си серия от 18 поредни мача без победа като гост, като за последно нашите спечелиха под ръководството на Петър Хубчев на 6 септември 2018 година за 2:1 срещу Словения в Лигата на нациите.

На вратата на България срещу Катар е очаква да застане Николай Михайлов, а пред него в отбрана ще действат Иван Турицов, близнаците Андреа и Петко Христови, както и Васил Божиков. В средата на терена - Ивайло Чочев, Георги Костадинов и Тодор Неделев. По фланговете - Кирил Десподов и Спас Делев, а на върха на атаката ще е Атанас Илиев.


Qatar Football Association - Wikipedia КАТАР - БЪЛГАРИЯ Bulgarian Football Union - Wikipedia
Начало: 19:30 часа, пряко по БНТ 3
Стадион: Едюкейшън Сити Стейдиъм (Ал Райан)



Вероятни състави: 

КАТАР: Ал Шееб, Мигел, Куки, Салман, И. Мохамед, Ал Амин, Будиаф, Мунеер, А. Мохамед, Али, Алеадин

БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Васил Божиков, Петко Христов, Андреа Христов, Иван Турицов, Ивайло Чочев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Спас Делев, Атанас Илиев