Ръководството на Черно море е категорично в намерението си да сезира УЕФА заради скандалното съдийство на Николай Йорданов в мача с Левски. Реферът даде несъществуваща дузпа за "сините", които победиха с 3:2 и взеха трите точки на "Тича" в понеделник.

"Моряците" продължават да настояват за преиграване на двубоя. Ако БФС не уважи желанието им, ще последва контакт на Черно море с УЕФА.

По-рано ви информирахме, че от варненския клуб изпратиха до Футболната ни централа жалбата си срещу съдийството на Николай Йорданов, в която са описани над 20 ситуации в ущърб на отбора на Велизар Попов.

В документа е отбелязано и следното формално нарушения на правилата: "През първото полувреме при една от ситуациите, играта бе подновена със съдийска топка при условие, че имаше тъч. Това е формално нарушение на правилата на футболната игра."

"100% сме убедени, че БФС изобщо няма да разледа казуса и срещата няма да се преиграе. Сещате ли се какво каза ръководството на Черно море на това на Спартак (Варна) след 5:0 на "Тича", когато двата клуба бяха в една група: "Тарикат мъж не писка". Тогава Живко Великов писна, че Велимир Иванович е бил бит на полуремето в тунела. Днес това гениално обръщение трябва да се промени и Черно море да го изпълни: "Тарикат мъж писка". Пискането трябва да е пред УЕФА, ако на записа се вижда формално нарушение на правилата. Ако от "Тича" не писнат, значи не са тарикати мъже. Само разлайват кучетата и се правят. На всички е ясно, че за БФС правила няма от най-горе, до най-долу. В УЕФА обаче не е така", пишат в морската ни столица. /БЛИЦ